Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2014 9:43:18 - StroubilL.

dálnice

Co je pravdy na tom, že z některých silnic I. Třídy by měly být dálnice? Koho to napadalo a proč? Napadá mě jediný důvod, chcete nás obrat o peníze, kdyby aspoň šly na zlepšení dopravní infrastruktury a ne na zlaté padáky apod.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.11.2014 15:24:28 - Ing. Martin Kolovratník
Ano, je to pravda – i když vaše formulace není úplně přesná.  Nápad je staršího data – už od Nečasovy vlády. Nebojte – rozhodně nikomu nejde o to, obrat lidi o peníze.  Jde o zlepšení komfortu pro lidi, pro řidiče. Řada silnic tzv. „rychlostní třídy“ splňuje technicky v dnešní moderní době parametry pro vyšší rychlost jako n dálnici. Ale protože jsou „pouze“ rychlostní, může se tam jezdit jen devadesátkou. Po této novelizaci vznikne nová kategorie, která sice nebude jako plnohodnotná dálnice, ale bude na ní možné jezdit třeba 110 km/h. Typickým příkladem je např. nová silnice mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Lidi zde z toho mají velkou radost.