Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2014 9:45:13 - StroubilL.

dálnice

Co je pravdy na tom, že z některých silnic I. Třídy by měly být dálnice? Koho to napadalo a proč? Napadá mě jediný důvod, chcete nás obrat o peníze, kdyby aspoň šly na zlepšení dopravní infrastruktury a ne na zlaté padáky apod.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.11.2014 13:18:36 - Ing. František Laudát
Ministerstvo dopravy skutečně chce u některých silnic změnit kategorizaci. Ale snad s výjimkou spojení  Hradec Králové – Pardubice, se jedná o přesuny u úseků rychlostních silnic, které mají parametry  dálnic. Typicky se jedná např. o části R 35. O ždímání českých řidičů se nejedná. Některé státy za dálnice vydávají komunikace, které se v technických parametrech nepřibližují ani českým rychlostním silnicím. Naše mapa pro cizí přepravce naši zemi tak znevýhodňuje. Pro domácí řidiče jsou již dfnes zpoplatněny D i R, tudíž se nic z hlediska dálniční známky nezmění. Nicméně, je to rozhodnutí stávající vlády, osobně k tomu mám postoj neutrální. Osobně se domnívám, že některé rychlostní silnice by měly být budovány jako dálnice. Typicky se jedná o R3, R11 apod.