Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2014 14:44:40 - AndělaKK

obecné ohrožení

Nejen v souvislosti s tím, co se odehrálo v havlíčkobrodské nemocnici kvůli anonymnímu telefonátu, že je v budově bomba, bych se chtěla zeptat, zda neuvažujete zpřísnit postih pro pachatele?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.12.2014 17:54:09 - Mgr. Jana Pastuchová

Vážená paní Andělo, nevím, jestli to kolegové zabývající se oblastí trestných činů a jejich postihováním zamýšlejí. Za mě osobně by bylo ale správné takové činy trestat exemplárně, aby pro ostatní pokušitele byly výstrahou. To, co se stalo v havlíčkobrodské nemocnici, je neobhajitelné, pro pacienty taková vyhrůžka mohla mít fatální následky. Bohužel takových činů přibývá, nejen anonymních telefonátů, na ministerstva třeba chodí obálky se smrtelným jedem. Jsou to činy promyšlené nebo se tak projevují psychicky narušení jedinci? I to je otázka, která by se měla řešit. V kontextu dalších událostí bych se tedy zaměřila rovněž na psychiatrickou péči, na to, jestli někteří lidé nejsou kvůli své nemoci nebezpeční pro své okolí a neměli by být tedy v péči ústavní. Krokem správným směrem je podle mého názoru prověrka soudů a státních zástupců ze strany Ministerstva spravedlnosti ČR, jak postupují při soudním rozhodování o změně ochranné léčby psychiatrických pacientů. Průzkum poukázal na řadu nedostatků, z nichž se doufejme soudy a státní zástupci poučí.

S pozdravem,

JP