Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.11.2014 22:21:13 - Vlajan

Jaké jste kultury ministr?

Pane ministře jste ministr americké kultury, křesťanské kultury nebo demokratické kultury. Proč jako ministr kultury nezasáhnete prostřednictvím Vaší strany proti tomu, že 90% filmů v televizi jsou americké krváky. Chápu, že se jedná o soukromé televizní stanice, ale podmínky jejich provozování přeci stanovuje vláda. Rád se podívám na TV Noe. Je to jediná stanice, kde není americký způsob života. Dejte stejnou šanci i jiným kulturám než americké a to již ve školách. Ve školách chybí základy jiných kultur např. Islámu, Východních zemí. Zatím jsou ve školách jen tyto kultury zesměšňovány a tím si připravujeme z našich dětí rasisty a hitlerovské nadlidi. Což takhle jím dávat najevo, že atlanskoevropská kultura není tou nejlepší. kultura rovná se hodnoty. Jaké jsou hodnoty americké a evropské kultury? Kontraproduktivní, stejně jako křesťanství jen pro křesťany.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.12.2014 12:07:26 - Mgr. Daniel Herman
 

Dobrý den, je to příliš otázek najednou. Předně žádná vláda nemůže zasahovat do programové sklady jakékoli televize, ani televize veřejné služby. Česká televize je televizí veřejné služby, která se řídí zákonem o ČT, a pokud zákon poruší, řeší problém Rada pro Českou televizi. U soukromých televizí je čistě na jejich vedení, jakou programovou skladbu zvolí. Vláda je služebný orgán občanů této země, není tu vládce, který může občanům mluvit do toho, na co se chtějí dívat. Něco jiného samozřejmě je, chránit děti a mládež a menšiny a další skupiny lidí před obsahy, které považujeme na základě obecného konsensu za škodlivé a urážející. Otevírat otázku toho, zda je nějaká kultura nadřazená nad jinými, je citlivé. Odpovědět se dá na ni ale poměrně jednoduše podle takzvaného zlatého pravidla. Člověk má jednat tak, jak by chtěl, aby ostatní jednali s ním. Podle toho snadno odvodíme, že se nám nelíbí tresty smrti za odlišné názory a pojetí víry, mučení a upalování vdov a podobné záležitosti. Není to tak složité. Ono se celkem stačí podívat na to, z jakých částí světa lidé prchají do těch jiných. Není celkem složité odhadnout, jakým směrem ten úprk postupuje. Většinou z jihu a východu na západ a sever. Čím to asi bude?