ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.11.2014 0:43:10 - Lajdajan

Pečený sněhulák a ČT

„K demokracii prostě satira patří. Politická satira zcela určitě. Jakékoli zásahy do toho, co se smí, nebo nesmí v rámci satiry prezentovat, jsou cestou do pekel. Prostě povolené má být vše, a nechť si každý vybere, co se mu líbí, nebo mu přijde vkusné. Tato konkrétní satira se mně osobně jeví jako trapná, ale třeba jsem jen suchar. Přijde mi jen zvláštní, že právě po této věci sáhla zrovna Česká televize, ale všichni máme svobodu něco sledovat, nesledovat, nebo prostě televizi vypnout. Stejně hloupé bylo zakazovat slavné `Plastiky` – mainstream by se z nich stejně nestal a takhle to zakázané ovoce prostě více chutná,“ domnívá se poslanec Úsvitu Petr Adam.
NECHŤ SI KAŽDÝ VYBERE - napsal jste to správně, ale má to jeden háček: my MUSÍME tenhle humus platit a v tom případě nesouhlasím s vámi výše uvedeným příspěvkem. A jestli se něco s tou hnusnou odpornou ČT nezačne něco dít, tak klidně podám trestní oznámení, protože je to zneužití peněz nás občanů!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.11.2014 11:09:12 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den,děkuji Vám za dotaz. 
Jsem přesvědčen, že spolu ve výsledku souhlasíme. Já nesouhlasím s tím, co ČT prezentuje, ale já nerozhoduji o tom co ve vysílání bude nebo nebude - a je to jistě dobře:)
Na druhou stranu je zcela na místě v současné době se mnohem intenzivněji ptát po tom, kdo jsou ti, kteří určují programovou a názorovou skladbu na veřejnoprávní televizi. Můj názor je takový, že ČT již dávno neplní svoji veřejnoprávní funkci. 
A bylo by toho mnohem více, co bych mohl vyčítat (možná i novinářům obecně). Mám pocit, že novináři často zaměňují roli moderátorů nějaké diskuze a sami sebe určují do role oponentů. To dle mého názoru není správné. Až příliš promítají svoje soukromé názory (nebo názory které jim mohou být vedením jejich média vnuceny) místo snahy dobrání se té nejlepší odpovědi.
Jsem si jist, že ČT bude velmi brzy řešena i na plénu sněmovny a určitě sledujte i má vyjádření, která se toho budou týkat, jistě Vás nezklamu.
s úctou 
Petr Adam