Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.11.2014 11:38:44 - Hrbáč

K čemu EU?

Nemůžu s Vámi souhlasit. Přece Německo, přestože je lídrem EU, nemůže samo jednat o věcech celé unie. EU má zákonodárné instituce, ve kterých máme své zástupce. Tak důležitou smlouvu by měla připravovat komise parlamentu EU a jednotlivé země by o postupu a její náplně měly být informovány prostřednictvím svých poslanců. Jinak to bude Mnichov.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.11.2014 15:44:49 - Ing. Antonín Seďa
 Souhlasím s vámi,ale za EU vyjednává Evropská komise.Německo spolu s Velkou Británii má největší vliv i zájem na smlouvě TTIP.Dnes nevíme,jak bude probíhat ratifikační proces,ale vím,že EP ji začne projednávat v březnu příštího roku.Problematika vyjednávání znemožňuje veřejné projednávání,před uzavřením jednotlivých kapitol.Nicméně jsem přesvědčen,že by do toho měly vstoupit i národní parlamenty.Aby alespoň byli politici průběžně informováni.Proto jsem také napsal tento článek,aby byla u nás zahájena diskuse kolem této dohody.Když nejsou dostatečné  informace,pak z toho existují různé dezinformace, fámy a nepřesné závěry.Na druhou stranu opravdu nelze souhlasit,aby byla za naší zemí rozhodovala nikým nevolá EK.