Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.12.2014 10:18:57 - LadaJo

Proč hájíte válečné zločiny, vraždy nevinných civilistů a ničení civilní infrastruktury Jugoslávie?

Pane Herman, proč hájíte jako správné vraždění nevinných civilistů, válečné zločiny bombardování civilních cílů, když obhajujete výrok V. Havla, který se dožadoval bombardování Jugoslávie a řekl, že: "nálety, bomby, nejsou vyvolány hmotným zájmem. Jejich povaha je výlučně humanitární: to, co je zde ve hře, jsou principy, lidská práva, jimž je dána taková priorita, která překračuje i státní suverenitu". Co bylo humanitárního na bombardování jugoslávské televize v Bělehradě, na ženevskými konvencemi zakázaném a NATO prováděném bombardování civilních cílů a na bombovém vypínání proudu jugoslávským nemocnicím a porodnicím? Hájíte pokus zlikvidovat Miloševiče, který podle Vás omlouvá záměrné vraždění a bombardování nevinných civilistů? To by přece skutečný křesťan nikdy neudělal? Nevidíte k čemu to vraždění bez pravidel vede v Iráku, Sýrii? Nebo patříte k těm katolickým militaristům, co žehnají zbraním svých pánů a spojenců bez ohledu na přikázání?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.12.2014 10:24:14 - Mgr. Daniel Herman
 Souhlasím s Vámi, že situace ve světě je smutná, zvláště v některých regionech. Realita je bohužel taková, že někdy nemáme volbu mezi dobrem a zlem, ale jen mezi zlem větším a menším. Jsem zastáncem křesťanské morálky, která říká, že je třeba nejprve vyčerpat všechny nenásilné prostředky k vyřešení konfliktu. Někdy to však bohužel nestačí...
A ohledně toho mylně tradovaného údajného žehnání zbraní. Jediná formule, která existuje, je žehnání meče rytíře. To mi věřte, dobře jsem to studoval.