Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.12.2014 21:21:15 - RV

Prováděcí předpis k dětským skupinám

Zákon o DS bude zřejmě upravován - dotkne se tato úprava i prováděcího předpisu, protože i v něm je řada nedostatků? Např. povinnost umožnit dětem z DS pobyt v přírodě nebo na veřejném hřišti - přitom všichni víme, jak některá veřejná hřiště vypadají (zejména z pohledu bezpečnosti dětí a hygienických předpisů).

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.12.2014 18:32:19 - Ing. Radka Maxová

Dobrý den paní nebo pane RV,

Zákon o dětských skupinách byl přijat pro to, aby se, zjednodušeně řečeno,  mladým rodinám rozšířila možnost neztratit kontakty na pracovním trhu, tudíž uživit rodinu a navíc se necítit špatnými rodiči. Samozřejmě, že když už se takového něco přijímá je dobré, aby věci byly pod nějakým jednotným pravidlem, aby se právě v budoucnosti nevyskytly případy stížnosti rodičů, že bylo něco zanedbáno. Takže jediné, o co jde, je dodržovat shodná hygienická pravidla a mít zabezpečení stejných adekvátních pracovníků ve školství jako v jiných zařízeních, která se věnují předškolní péči.

Jestli budou děti trávit svůj čas v přírodě nebo v uzavřeném prostoru už je věcí rodičů a provozovatelů předškolních zařízení.

Co se týká hřišť, pak samozřejmě i to je věc, která mě zajímá, protože jsem byla jedním z poslanců, kteří se angažují proti tomu, aby v blízkosti mateřských škol a podobných zařízení existovala zařízení věnující se substituční léčbě narkomanů, což sebou přináší odpad např. v podobě stříkacích jehel. Souhlasím.  Dětská hřiště jsou nadále věc, na které nesmíme zapomínat.

Ale abych úplně odpověděla na Vaši otázku. Ano, budeme se zabývat i hygienickou vyhláškou a dalšími doplňkovými předpisy.

Radka Maxová