ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.12.2014 10:56:59 - sikorovsky

rok ve sněmovně

Nepodpoříte rozpočet, stejně jako řadu dalších návrhů vlády. Před volbami jste ale říkali, že se budete snažit změnit kulturu v zemi a čekal jsem od vás, že budete konstruktivní opozicí. Nejde mi ani teď tak o rozpočet, ale obecně, kolik návrhů vlády jste podpořili? Přijde mi, že se kritikou všeho snažíte zviditelnit. Možná by to chtělo víc psát co jste udělali, přeci jen volby tu budou za nedlouho zas

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.12.2014 11:07:21 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den,
děkuji za dotaz. Opravdu, myslím si, že rozpočet tak jak je navržen prostě nepodpoříme. Proč? Protože není dobrý. Na odmítnutí něčeho špatného není nic co by nás diskvalifikovalo z role konstruktivní opozice. 
Pokud vláda tvrdí, že je to prorůstový a investiční rozpočet a vlastně peníze dává do růstu platů a nárůstu počtu úředníků tak nám neříká pravdu. Například rozpočet MPO neobstojí rozhodně protože nemá ve svých příjmech oporu v zákonu. A těch problémů je mnohem více. V programu jsem řekli, že se chceme blížit k vyrovnaným rozpočtům a to se prostě neděje.
Vládě jsme toho podpořili dost, stačí se kouknout na záznamy z hlasování našeho klubu a jednotlivých poslanců.Být konstruktivní neznamená slepě být pro vše, ale pečlivě vybírat a hodnotit důsledky jednotlivých přijímaných zákonů a to jsem přesvědčen, že děláme.
A upřímně řečeno, my se potřebujeme zviditelnit ...protože jinak v našich médiích nemáme šanci. A to je něco co by naši příznivci neměli nechat bez povšimnutí. Nejsme vidět, ale je to naše chyba? Já si to nemyslím..
s úctou 
Petr Adam