ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.12.2014 23:05:03 - Pavel Jbc

Ubozí herci

Pane předsedo,
prosím vás jak mám vysvětlit dětem perzekuci komunistů vůči našim umělcům,když v reprízách televizních pořadů včetně MAJORA ZEMANA jsou obsazeni téměř všichni,Nyní p,Kraus má svůj pořad,kde se podbízí Americe,ale role pohraničníků mu nebyla cizí.Děkuji,

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.12.2014 10:49:58 - Jan Veleba
Až na několik výjimek drtivá většina umělců za starého režimu provozovala svoje umění, to bylo státem podporované a umělci byli ve velké většině ke komunistickému režimu loajální. Dodnes mám před očima obraz shromáždění umělců v Národním divadle, kde deklarovali odpor k Chartě 77. Byli tam téměř všichni i takový mistr, jakým byl Jan Werich. Takže pokud se dnes staví do role perzekuovaných, tak je to falešné.

Nechci lacino kritizovat, mám umění obecně rád, ale mně se zdá, že tato část společnosti se vždy velice pružně přizpůsobovala potřebám doby a vládnoucího režimu. Proto třeba se dalo tolik umělců po revoluci na politiku a pokračují v tom, i když ve zmenšené míře doposud.