Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2014 11:20:38 - diktator

Dotazy

Dobrý den pane Okamuro, jsem vaším sympatizantem delší dobu, jsem členem DSSS a přesto jsem při volbách do EU parlamentu volil vašeho zástupce, máte velmi podobné názory a stanovy jako naše strana, nemyslíte si, že je to trošku škoda, že se lidé podobného ražení takto rozmělňují do politických stran a tím ztrácejí sílu a jednotu? Měl bych ještě jeden dotaz - nedávno jsem někde četl, že se projednával zákon o homosexuálech a jejich právech ohledně osvojování dětí a údajně někteří poslanci za vaši stranu zvedli ruku pro, upřímně mě z toho zamrazilo, protože jestli to je pravda, tak už nebudu moci být vaším sympatizantem, můžete mi prosím odpovědět a trošku věc přiblížit? Nevadí mi když je někdo homosexuál v případě, že drží ústa a neobtěžuje tím svoje okolí, ale aby si osvojovali děti, nebo pochodovali po náměstích,to je už moc silné kafe. Děkuji a přeji příjemný den, Miroslav Pavel, Rokycany.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2015 15:32:04 - Tomio Okamura
Já jsem zákon nepodpořil. Projednávaný zákon ovšem nebyl o osvojování cizích dětí homosexuálními páry. Byl to zákon pro případ, že jeden z partnerů je skutečným biologickým rodičem například z předešlého svého heterosexuálního partnerství, přičemž když pak matka začala žít v registrovaném partnerství s jinou ženou, zákon umožňoval, aby si družka matky mohla příípadně dítě osvojit, kdyby biologická matka během vztahu zemřela. Samozřejmě je to z mého pohledu nesmysl, protože dítě má tátu a pokud táta zemře, pak se družka mámy tátou stejně nestane. Tento problém - tedy třeba dedictví či povinnost se o dítě starat - by měl řešit občanský zákoník nebo nějaký zákon o registrovaném partnerství čistě jako technickou věc, nikoli jako adopci. Někteří naši poslanci byli přesvědčeni, že tento návrh zákona přece jen řeší nějaký problém dítěte, a brali ho jako menší zlo. A znovu říkám, že já a většina našich poslanců jsme zákon nepodpořili.