ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.12.2014 15:36:07 - Mirka C.

imigranti

Pokud se nyní zpřísní pravidla pro imigranty, není to pozdě? Vždyť řada teroristů má už nyní občanství v řadě evropských zemí. Mě spíš zaráží to, jak se jim stále přizpůsobujeme. Viz debata o šátcích nebo třeba zákaz postavit vánoční strom v Bruselu…Zda nějak zareagujete je na vás.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.12.2014 15:55:54 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den,
děkuji za dotaz. Do našich mozků proniklo něco, čemu se říká politická korektnost. Pod tou se ale skrývá něco zcela jiného než korektnost. Podle mě je to naprosto hloupý nástroj jak oblbovat lidi. V zájmu této jakési politické korektnosti jsem si museli odvyknout říkat věci tak jak si myslíme, ale tak aby jsme se zavděčili nejrůznějším aktivistům. Zdůrazňuji slovo aktivistům, což se mnohokrát neshoduje s těmi za které tito aktivisté tak horlivě bojují.
Mě osobně tyto snahy připadají naprosto bizarní. Ano k problematice přistěhovalců se musíme zcela legitimně postavit čelem. To neznamená pouze vykřikovat, že žádné přistěhovalce nechceme a ani otevřenou náruč pro všechny z celého světa. Je třeba opravdu rozlišit ty, kteří opravdu potřebují pomoc a ty kteří migrují z čistě ekonomických důvodů. Pokud u nás o azyl žádá jedinec (nebo rodina) která je ve své zemi persekuována, tak proč ne. Každý kdo míří do naší země by ale měl vědět základní premisu a ta by měla znít: chceš žít v této zemi, musíš si být vědom její historie a jejich pravidel. Chceš tato pravidla dodržovat -   v pořádku. Chceš sem přijít a pak vymýšlet jak by se ti měla přizpůsobit společnost - děkujeme, ale ne.
Připadá mi naprosto absurdní jakkoliv se přizpůsobovat těmto požadavkům, které ale mnohokrát nepřicházejí ani tak od samotných migrantů či menšin jako spíše od zmíněných aktivistů. Uvedu jeden příklad:Minulý týden v Holandsku parlament vyhlásil po dlouhých debatách tzv. národní jídlo - které obsahovalo vepřové (slaninu). Údajně se tím cítila uražena muslimská populace země, člověk by si ihned řekl co si to vlastně dovolují, ale ono to bylo trošku jinak. Pro samotné muslimy byla tato "anketa" naprosto nepodstatná, celá debata byla rozvířena holandskými aktivisty, kteří bojují za práva imigrantů z východu. A já se ptám proč? Komu takové provokace slouží?
Píšete správně, že spousta teroristů má pasy evropských zemí. Ano, je to tak. Ale ve většině případů se nejedná o imigranty, ale o lidi, kteří se v těchto zemích jako je Velká Británie, Francie či Německo narodila. Někdy jsou druhá někdy i třetí generace. To svědčí o naprostém nezvládnutí imigrační politiky z dlouhodobého hlediska. Problém číslo jedna bylo historicky množství těchto lidí. a Problémem číslo dva jejich sociální zařazení. I když byly občany západních zemí, tak byli vyčleněni. Měla být nastavena jasná pravidla jak jsem zmínil na samotném počátku.
Pokud je pravda to o stromě v Bruselu, pak považuji za naprosto stupidní aby strom vztyčen nebyl. Jsme Evropa a máme být na své historické odkazy hrdí. Politická korektnost je zhouba a je to cesta do pekla. Nikdo se nemá ostýchat dát najevo hrdost na svoji minulost. Stejně tak já nebudu nijak zpochybňovat právo kohokoliv kdo věří v Alláha na Rammadán. Necítím se být jakkoliv uražen duchovním přesvědčením kohokoliv i kdyby věřil na růžového slona. Ale jen do okamžiku, kdy by se mi pokoušel toto jeho přesvědčení jakkoliv vnutit.
Pokud se Evropa nevzpamatuje, tak se obávám následků do budoucna. My ale tak naivní a hloupí být nesmíme. Hrdě slavme vánoce s Ježíškem, a tím nejkrásnějším Vánočním sloganem:
Pokoj lidem dobré vůle.
krásný den
Petr Adam