ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.12.2014 13:23:44 - cili

Kdo bude odškodňovat adokdy

Dobrý den pane poslanče, je chvályhodná alespoň snaha o vyvolání diskuse k tomuto velmi ožehavému tématu. Ale opět, mluví se jenom o Vrběticích( chápu poškozené lidi a vím co prožívají).Ale ten problém je velmi široký a "Vrbětic" v České republice existuje více. Hysterická proklamace a svolání Rady bezp. státu do Vrbětic? To si opravdu kompetentní myslí že to stačí. A odškodnění? Já se snažím rok uhájit si místo " pod sluncem" .Stálo nás to s manželem nemalé prostředky a škody, nikdo se zatím nezajímá jak to dále dopadá, pokud požádám o pomoc pak jsem označována za chronického stěžovatele . Je nutný další výbuch, aby se mluvilo a konalo komplexně po celé republice a viníci se označili? Ale skuteční viníci, ti kteří to odškodnění jsou povinni zaplatit. Já už nemám prostředky odškodňovat za někoho, kdo je až tak drzí že sám žádá o odškodnění.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.12.2014 16:47:59 - Ing. Karel Fiedler

Dobrý den. Mohu sdělit, že aktuálně před chvílí jsem podal jménem 83 poslanců ( zastoupeno je mezi nimi všech sedm politických klubů ve Sněmovně ) žádost o svolání mimořádné schůze. Jak velmi správně píšete, nejde jen o problém Vlachovic, ale problém bezpečnosti skladování a ukládání v muničních skladech obecně. Jde zejména o to, aby na této mimořádné schůzi bylo veřejnosti sděleno, kde problém vznikl ? Podle mého názoru je systematický a vůbec tedy nejde jen o dopad událostí na Vrbětice, ale obecně o možné obecné ohrožení i v dalších lokalitách se sklady munice. Ministr vnitra Chovanec, jak sám řekl, měl signály o problémech ve Vrběticích již dříve, a jak již víme, dříve nekonal. Řešením problému na mimořádné schůzi chceme právě předejít opakování této kauzy zavčas.

Kdo by měl odškodňovat ? K tomu přece potřebujeme nejdříve vědět, kdo je zavinil. A protože vláda se ke sdělení této informace nemá, tlačíme na ni vyvoláním mimořádné schůze k tomuto bodu.

Přeji příjemné a hlavně klidné předvánoční dny.