PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.12.2014 16:00:37 - spider

Zeman

Dobrý den, jak se díváte na stupňující se útoky na Miloše Zemana? Jsou podle vás opodstatněné? Opravdu Zeman škodí ČR natolik, že je potřeba odstranit ho z funkce?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.12.2014 0:41:54 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Útoky na Zemana mají dva aspekty. Za prvé, za těmito útoky je zřetelný americký rukopis. Jde o pokus připravit český Majdan. Katastrofální důsledky takového přístupu dnes vidíme na Ukrajině. Na společný rukopis všech tzv. demokratických "revolucí" jsem upozornil ve článku Přes kopírák? na PL. K tomuto tématu doporučuji knihu Gena Sharpa From Dictatorship to Democracy, která je dostupná i na internetu. Za druhé, útoky na Zemana a ikonizace Havla jsou pokusem o prosazení zástupných témat, protože frustrace lidí z politické, ekonomické, kulturní i morální krize je nezměrná. Ta byla živnou půdou pro vzestup Babišova hnutí a chvíli ještě potrvá, než lidé zjistí, že Babiš a jeho hnutí se ničím neliší od zbytku politické scény. Zeman České republice ničím neškodí a EU se nezajímá ani o naše domácí politické hrátky, ani o nějaký překlad vulgárního výrazu. Milí havlisté, podívejte se na sociální mapu prezidentských voleb. Oněch 2 717 405 hlasů pro Zemana bylo většinou ze sociálně slabších okresů. Lidé volili podle osobní sociální zkušenosti, do které se kníže s čírem moc nehodil.