Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.12.2014 10:32:41 - LadaJo

Proč pořád schvalujete a hájíte vraždy a úmyslné válečné zločiny a Havlův podíl na nich a jeho mlčení k těm vraždám a zločinům?

Pane Herman, nepravdivě uvádíte, že každý zásah znamená i oběti, které nikdo předtím nechtěl. Proč si myslíte, že ty, koho označíte jako tyrany, máte právo, jak tvrdíte, "zastavit" tím, že budete vraždit lidi nevinné a páchat válečné zločiny na nevinných? Tímto postupem, porušováním ženevských konvencí, se přece stáváte také diktátorem, tyranem a navíc vrahem a válečným zločincem. Václav Havel k bombardování Jugoslávie podněcoval pod záminkou humanitárnosti útoku a pak jako prezident, a tedy spolupachatel z členské země NATO, mlčel, když NATO úmyslně vraždilo nevinné civilisty noční směny jugoslávské televize v Bělehradu a když bomby a rakety nikoli náhodou, ale úmyslně dopadaly na ženevskými konvencemi zakázané čistě civilní cíle. K tomu Václav Havel jako iniciátor mlčel, a tedy to schvaloval, a nikdy se za to neomluvil. Také vy to teď schvalujete jako "humanitární cíl bombardování". To přece nemůže udělat skutečný křesťan a slušný člověk. Proč se chováte jako nekřesťan a neslušný?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.12.2014 9:42:29 - Mgr. Daniel Herman
 

Vážený tazateli, není žádný důvod si myslet, že by NATO, popřípadě Václav Havel, měli nějakou zálibu ve vraždění civilistů. Všechno se samozřejmě odvíjí od vašich hodnotových měřítek. Pokud považujete režim prezidenta Miloševiče a jeho postupy za správné, není možné vás o ničem přesvědčit. Také je třeba, aby se tazatelé ohledně těchto otázek obraceli na příslušné instituce. Ministerstvo kultury ČR nemá nic společného s bombardováním zbytkové Jugoslávie a bylo by dobré to respektovat. Máte-li ohledně tehdejšího dění nějaké dotazy, buď si najděte odpovědi sám, což je v dnešní době snadné, nebo se obraťte na tehdejší aktéry, popřípadě se obraťte na současné mluvčí dotyčných institucí. V každém případě není důvod si myslet, že by NATO chtělo vraždit nevinné civilisty. Není jaksi jasné, proč by NATO mělo něco takového dělat. To všechno, třeba neúmyslné civilní oběti, je NATO spíše na škodu, což snad každý pochopí. Pokud jde o vraždění nevinných civilistů, našlo by se mnoho jiných kandidátů. Válka proti nacistickému Německu znamenala mnoho civilních obětí a každého jednotlivého člověka je nekonečná škoda. Nikdo nevinný nemá trpět. Byl snad Winston Churchill válečný zločinec? Protože jeho letectvo bombardovalo německá města? V tom všem je i jedno poselství, totiž že lidé by měli diktátory rozeznat včas a zbavit se jich včas. Jak sami víme z vlastní zkušenosti, za některé věci nesou odpovědnost dokonce i občané vlastní země. Kdo by to řekl. Posuzování toho, kdo je křesťan a slušný ponechávám druhým lidem. Nikdo není soudcem ve vlastní věci.