Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.12.2014 10:50:18 - LadaJo

Paní Putnová, proč svůj odpor proti pomoci chudým studentům omlouváte nekvalifikovaně?

Paní Putnová, nemluvíte pravdu, že nárok na sociální stipendia má jen jedno promile vysokoškoláků. To by totiž vysokoškoláků muselo být 7 milionů. Podle Ministerstva školství má nárok na to stipendium totiž přes sedm tisíc chudých studentů. A vy jim odmítáte stipendia valorizovat a sobě jste platy zvýšili. A vymlouváte se, že jim raději nepřidáte nic, s málo inteligentní výmluvou, že se jim navrhovalo přidat málo. Vždyť to zavinila už vaše vláda v čele s p. Nečasem, že se ta stipendia od roku 2007 nezvýšila. Není vám ani teď hloupé se vymlouvat a hlasovat proti valorizaci, když sama dostanete na poslaneckém platu a náhradách přidáno víc než činí celé to stipendium??

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.12.2014 13:53:48 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
Vážená paní LadaJo,
zamítnutí návrhu novely vysokoškolského zákona týkajícího se sociálních stipendií nemá žádnou - a to ani faktickou - spojitost se schválením návrhu novely zákona o platu představitelů stání moci. Nemá tudíž smysl stavět tyto dvě normy do srovnání. Opakuji, že systém stipendií celý vyžaduje zásadní změnu, která by umožnila studentům se osamostatnit, stipendijní fondy univerzit využívat efektivněji, nikoli kosmetické úpravy, které budou problém a jeho řešení jen odsouvat a tím i zhoršovat. 
Zdraví
Anna Putnová