Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2011 9:12:12 - Simon Rohl

Dukovany

Pane předsedo, pokud se zavřou Dukovany, o což údajně má usilovat EU, co to bude znamenat pro energetiku v ČR? Bude mít podobné "opatření" cenový dopad? Bude mít podobné opatření dopad na životní prostředí? Rohl, Dr.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.07.2011 12:39:46 - Ondřej Liška
Dobrý den, o tom, že by EU usilovala o uzavření jaderné elektrárny Dukovany nemáme v tuto chvili potvrzené, avšak je pravdou, že dosluhující elektrárnu Dukovany můžeme vnímat jako latentní bezpeřnostní hrozbu, již z toho důvodu, že např. nemá kontejnment reaktoru. Ukončení provozu jaderné elektrárny Dukovany by na cenu elektřiny u nás mít nemělo, neboť již dnes vyvážíme jednou tolik energie, kolik vyrobí Dukovany či elektrárna Temelín za jeden rok. Proto v České republice již dnes platí, že by se klidně mohla bez jedné jaderné elektrárny ihned obejít. Navíc, právě vývoz jaderné energii naší energii domácí paradoxně zdražuje. Co se dopadu na životní prostředí týče, uzavření jaderné elektrárny Dukovany by kvalitě životnímu prostředí u nás jistě prospělo.