Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.12.2014 10:07:50 - občanka ČR

senát

Mluví se o tom, že Andrej Babiš narazil na Senát..Vnímáte jako nevýhodu, že nemáte své lidi v Senátu? A proč jste podle vás nezískali víc křesel? Jinde se vám totiž docela daří

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.12.2014 15:46:33 - Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.
Mysleli jsme si, že koaliční smlouva platí i v Senátu. Jak vidno, tak nikoli. Kdybychom měli více senátorů, tak by se jistě situace částečně zlepšila, ale koalice je koalice. Měla by se chovat zodpovědně. Je to stejné jako v manželství. Pokud oba táhnou za jeden konec, tak dosáhnou více, než v opačném případě. Politika je umění možného a občas se stává, že si to ani koaliční partneři neuvědomují a za každou cenu chtějí prorazit jen svůj názor. To je ješitnost a někdy uražená ješitnost a je to naprosto zbytečné. Takové situace koaličního selhání se stávají i v jiných demokraciích a zřejmě to patří ke koloritu politiky. Nicméně, v tomto konkrétním případě by bylo lepší schválit aspoň něco a na to pak stavět dále. Proč nemají úspěch naši kandidáti na senátory? Senátní volby jsou hodně o osobnostech jak samotných senátorů, tak vůdců stran. Obojí musí spolupracovat a být v souladu s veřejným míněním, protože volby jsou vlastně jen o veřejném mínění. A když se k tomu přidá ještě osobnost, tak jsou volby vyhrané. A veřejné mínění tvoří hlavně media. Ta našemu hnutí nejsou vždy nakloněna. Takže, podle mne se volby vyhrávají souhrou náhod a veřejným míněním. Ve hře je řada faktorů. Pracujeme však na tom, aby naši kandidáti v dalších volbách vyhrávali.