Ing. Karel Zvára, Ph.D.

  • SNČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.12.2014 12:30:39 - Martin Ryk

svoboda

Dnes jsme stále víc sledováni a upozorňují na to i různé studie. Jak byste problém řešili? Co třeba kamery v metru (ale i jinde), myslíte si, že je dobré, že nás sledují? A jak se bránit sledování, odposlechům apod. v dnešním světě moderních technologií?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.03.2015 8:00:06 - Ing. Karel Zvára, Ph.D.
Pokud jde o mne, je velmi důležité, zda jde o veřejnoprávní nebo soukromoprávní záležitost. Myslím si, že sledování za veřejné prostředky na veřejných místech je vcelku nebezpečné, už kvůli možnosti zneužití. Sice pomáhá v prevenci kriminality i ve vyšetřování, ovšem za vysokou cenu. Nejen, že to stojí peníze a přináší rizika, ale také přinášejí falešný pocit bezpečí a spoléhání na cizí pomoc. Takže si nemyslím, že je dobré, že nás takto systematicky sleduje stát či obec.

Pokud jde o soukromé kamery, mikrofony a podobně, nemám s nimi sebemenší problém. Pokud však někdo zasáhne do cizí svobody, měl by nést odpovědnost v občanskoprávní rovině. Rozptýlené vlastnictví mimo jiné vede k obtížnému zneužití spojením různých záznamů.