Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.08.2011 10:21:41 - irenka

Zdravotník musí být obětavý, musí oplývat entusiasmem

Paní poslankyně, jedním z protiargumentů k babyboxům je to, že zatěžují nemocnciční personál kontrolou. Je to opravdu taková personální nebo ekonomická zátěž?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.08.2011 13:59:34 - Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.
 Vážená paní Ireno, o jakou zátěž pro nemocniční personál se jedná, nemám představu, nikdy jsem při tom nebyla, jsem internistka. Na druhé straně si myslím, že nemocniční personál musí být hrdý na to, že se podílel na důstojné péči o novorozence, který by bez jeho přičinění mohl skončit skoro dříve, než začal .....nový život. Nikdy jsem nelitovala, co jsem pro pacienta obětovala, včetně volného času a tzv. pohody v soukromí. Zdravotník musí být obětavý, musí oplývat entusiasmem, musí nacházet štěstí v tom, jak pomáhá těm, kteří pomoc potřebují. Ano, jsem asi idealista, ale bez určitého nadšení nelze dělat úspěšně takřka nic. Bohužel, mladí lékaři jsou příliš zatíženi tím, jaké náklady představuje ta, která péče. Tyto starosti by měly být však prvé od konce řetězce jejich problémů .Oni se mají věnovat nemocným a potřebným s plným nasazením a zdravotnický systém by jim to měl umožňovat !
Doc.MUDr.Milada Emmerová,CSc.
poslankyně PS PČR
místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku