Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.08.2011 7:34:41 - D "Yom-Ṭob" Kraus

Letošní Grand prix silničních motocyklů

Pane primátore, jak hodnotíte velkou cenu Vašeho města?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.08.2011 6:27:42 - Bc. Roman Onderka, MBA
 Vážený pane Krausi, Velká cena silničních motocyklů v Brně je bezkonkurenčně největší sportovní událostí v Česku. Závod má kromě vysoké návštěvnosti a sledovanosti také dlouhou tradici, vždyť se v Brně jezdí od roku 1965.
Letošní Grand prix silničních motocyklů bylo kromě jiného také ve znamení otázek  budoucnosti tohoto závodu. Důležitou zprávou se tak stala informace, že mistrovství světa z Brna nezmizí ani v příštím roce, neboť finanční podpora ze strany města, kraje a Ministerstva školství ČR v celkové výši 40 mil. na tzv. zalistovací poplatek bude poskytnuta i v roce 2012. Přesto by organizátoři přivítali systémové opatření, které by umožnilo plánování na několik let dopředu.
Závodníci i fandové motorek si užili o víkendu v Brně sportu i zábavy. Návštěvní rekord z roku 2007 sice odolal, ale i tak dorazilo do moravské metropole 238 tisíc fanoušků. Plné tribuny viděly sedmý zdejší start Abrahama juniora, ale ani letos se bohužel nedočkaly jeho průjezdu cílovou rovinkou a radost z vítězství zažíval australský motocyklista Casey Stoner. Město Brno ožilo nebývalým nočním životem, kempy byly plné stejně jako zahrádky restaurací, pivo teklo proudem a na silnicích se proháněly silné motorky. U televizních obrazovek sledovaly závod miliony diváků z celého světa.
Podtrženo, sečteno: Velká cena silničních motocyklů byla opět velkou sportovní událostí pro město Brno, ale i celou Českou republiku.  
Bc. Roman Onderka, MBA, primátor města Brna