Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.09.2011 7:52:36 - kalib

Rozhodnutí v rámci MPSV

Paní poslankyně, obvykle sdílím vaše názory, ale v tom, že by gayové nemohli vychovávat dítě s vámi nesouhlasím. Nejde spíš o lásku k dítěti a harmonické prostředí, i kdyby to byli mimozemšťané? Mnoho rodin, zvlášť sociálně slabých, ale nejen tyto rodiny dokáží vytvořit svým chováním a tyranizovaním dítěti peklo na zemi, a to si myslím, tady tak moc nehrozí. Máte ještě jiný argument?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.09.2011 12:07:09 - Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

moje vyjádření k uvedenému problému vyplývá z toho, že kdysi projednávané registrované partnerství bylo velmi široce diskutováno a i vylučováno, což mi připadalo takřka zbytečné s tou výhradou, že nepůjde po schválení tohoto partnerství zákonem o adopci dětí. Jinými slovy - hlasovala jsem pro uzákonění registrovaného partnerství se všemi jeho výhodami. Při té příležitosti jsem dostávala dopisy a odborné materiály, např. toho druhu, že jsou tito jedinci emočně labilní a že tedy není registrované partnerství zcela přiléhavým řešením, že dojde k jejich brzkému rozchodu apod. O emoční labilitě homosexuálů jsem se měla možnost přesvědčit  na pracovišti, kde jsem působila.Je však nutno přiznat, že touto charakteristikou se vyznačuje více občanů, bez ohledu na sexuální orientaci. Mimo jiné o tom svědčí stoupající sebevražednost, o čemž mám jasné doklady.

Moje vyjádření nyní vyplývalo z popisované kauzy, kvůli které jsem interpelovala pana ministra Drábka. Oficiální zprávy totiž vyzněly tak, že pan ministr o tomto kroku nevěděl a že se poté zlobil, že taková důležitá informace šla tzv.mimo něho.Posléze jsem však zjistila, že i jiná rozhodnutí v rámci MPSV s ním zřejmě nejsou konzultována a to mi vadí.Jde o příliš důležité věci, které by měly být široce diskutovány, nežli taková vyjádření budou hlásána směrem k veřejnosti. Podobně mě poplašilo vyjádření pana Macely z MPSV do televizních zpráv, že do dvou let budou zrušeny kojenecké ústavy. Jejich ředitelé o tom nebyli předem informováni, natož aby byla rozpředena potřebná diskuze, a zejména pak předloženy argumenty, které hovoří o takových skutečnostech, že musí jít o ponechání těchto ústavů v kategorii "zdravotnické zařízení". Pečují totiž  asi o třetinu vážně postižených nebo nemocných dětí, které vyžadují denní přítomnost a péči lékaře a jiných zdravotnických pracovníků !

Stejně tak např.vyjádření pana ministra obrany Alexandra Vondry, že zřejmě bude znovu obnovena vojenská prezenční služba, překvapila pana premiéra Nečase a tuto informaci záhy dementoval.

Stručně řečeno : jde o zbrklé, neuvážené, nediskutované a často i nenáležité výroky, které chci vždy kritizovat, přičemž si nedělám nároky na "moji pravdu". Právě široká diskuze otevře mnohým oči, že naznačený směr je buď správný anebo že jde o vadný záměr.Komu by byly tyto děti svěřovány do adekvátní péče ? Má se tím řešit například i nezaměstnanost ?
Přizpůsobení se požadavkům evropské komise nemusí být hned akceptováno a má být spíše předložena analýza, proč je tomu tak, že máme mnoho dětí v kojeneckých ústavech a dětských domovech ! Argument, že jde o "gottwaldovská řešení", neobstojí. Prvý kojenecký ústav byl založen kolem poloviny  třicátých let minulého století.....

Náš život je hektický, akcelerovaný, nakloněný různým změnám,ale vedoucí myšlenkou nás všech, včetně ministerských úředníků a politiků, nesmí být šetření financí za každou cenu. To by mohlo nadělat mnoho škod, včetně dokonce prodražení některých neuvážených kroků. Jsme sociálním státem, ve kterém nesmí být ohrožovány různé základní kvality, které prověřila naše minulost a staly se dokonce jistými tradicemi....Nesmíme zapomínat, že pocit svobody musí být vždy doprovázen odpovědností. Pokud se rozpojí tyto dvě kategorie, pak z toho vyplývá chaos...

Tedy závěrem : když jsem si dala všechny okolnosti dohromady, vyjevila se mi z toho jistá spekulace, že pěstouny by mohly být zcela v mezích zákona homosexuálové. Tím by dosáhli bez širokých a hlubokých debat svého permanentního požadavku, tj. mít dítě v pěstounské péči (v budoucnu pak v adopci). Dokonce by je možná  ani netangovalo to, že budoucí pěstouni mají mít  daleko vyšší finanční odměnu, než tomu je dosud. Já je za to neodsuzuji, jen si myslím, že sofistikované kroky ze strany současné vlády mají často překvapivé výsledky, a to i v jiných směrech. A nezaměstnaný člověk má tolik starostí kolem často nenadálé nepříznivé situace, že by existenční nejistotu pěstounskou péčí těžko řešil.

S pozdravem

  Doc.MUDr.Milada Emmerová, CSc.
  poslankyně PS PČR
  místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku