PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.12.2014 21:23:49 - Vernarec

Cynik Daniel Herman

Rád bych znal Váš názor na pana Hermana. Nedokáži pochopit jeho nelidskost, nehumanitu, netolerantnost a arogantnost ke všemu obyčejnému lidskému. Kde se to v něm bere ten zaujatý církevní středověký feudalismus, jenž obhajuje humání bombardování, americké mučení (i když s teroristy to asi jinak s teroristy nepůjde) a vůbec vše zlé.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.12.2014 2:01:24 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Pamatuji si Daniela Hermana ještě v roli tiskového mluvčího biskupské konference a už tenkrát ve mně budil velké rozpaky. Nemám právo ho soudit, ale nepochopil jsem, jak vysvěcený kněz může z kariérních důvodů požádat o laizaci, aby se mohl stát ředitelem státní instituce (ÚSTR). Domníval jsem se, že hluboce věřící člověk vnímá kněžství jako své poslání a doživotní závazek. Asi jsem se mýlil. Názory havlovců na bombardování Jugoslávie hodnotím ostře kriticky, ale víc než Herman mne tehdy ohromil mediální mág Tomáš Halík. Podle mě jsou jejich pozice neslučitelné s křesťanskou etikou.