JUDr. Ing. Miloslav Ludvík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.12.2014 11:15:56 - kratochvílová

bezdomovci

Nejvíce lidí bez domova bylo sečteno v Moravskoslezském kraji (2 574), druhá skončila Praha (1 254) a na třetím Jihomoravský kraj (1 156). Moje otázka zní. Jak je možné, že je Praha na druhém místě, když je zde nejnižší nezaměstnanost? A máte řešení? Děkuji a přeji hezké Vánoce. Kratochvílová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2015 10:07:49 - JUDr. Ing. Miloslav Ludvík
Dobrý den paní Kratochvílová, fakt, že Praha má druhý nejvyšší počet lidí bez domova je dán mimo jiné tím, že do Prahy často přijíždějí lidé z ostatních částí České republiky, kteří mnohdy bohužel na ulici skončí.Nechceme dělat pouze jednostranná opatření, která samotný problém lidí bez domova neřeší. Chceme ve spolupráci s městskými částmi postupně vytvořit funkční záchytnou síť, která pomůže jak lidem bez domova a těm ohroženým bezdomovectvím, tak zároveň i zvýší celkovou kvalitu života ve městě. Abychom dosáhli ideálního stavu, chceme vybudovat nové ubytovací kapacity, posílit služby terénních organizací, které se bezdomovectvím dlouhodobě zabývají a zaměřit se na preventivní opatření, která bezdomovectví předcházejí.