Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.12.2014 11:55:29 - kasil

plat

Přijde vám adekvátní plat europoslanců? Podle mě je to ke všem ostatním profesím nestoudný výsměch. Poslanci se u nás dohadovali o pár tisícovek a vy vyděláváte tolik. Za co?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.12.2014 14:08:14 - Pavel Telička
Dobrý den, myslím, že je to jako v jakémkoliv jiném povolání. U poslanců, kteří tráví každý týden 4 dny mimo rodinu v zahraničí pět let vkuse, jsou od 7.30 (či dříve) až do pozdních večerních a často i nočních hodin na jednáních (většinou nemají čas ani na oběd), berou svoji práci zodpovědně a tudíž jsou v permanentním stresu, mnohdy nemají několik víkendů po sobě volno, nesou zodpovědnost za legislativní návrhy a zprávy  se zásadními dopady, počínají si iniciativně, vytvoří si ve svých frakcích odpovídající vliv za účelem ošetřování zájmů svých voličů, zdrží se jakýchkoliv dalších výdělečných aktivit, apod., tak u těchto ano. Myslím, že by se takový pracovní režim mnohým kritikům zajídal. A to říkám jako člověk, který měl před získáním poslaneckého mandátu v uplynulých letech podstatně vyšší příjem než nyní a do EP tedy nekandidoval z finančních důvodů. Nicméně u řady poslanců, jako u mnohých jiných profesí, s ohledem na jejich nedostatečnou činnost, jde o částku zcela neadekvátní. Jinými slovy, je to individuální a je na voličích a médiích, aby požadovali průběžné skládání účtů. I když platové podmínky platí pro poslance všech národností stejně.