Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.12.2014 20:19:42 - Martin Vraný

Pan Dienstbier

Pane poslanče, jak hodnotíte konkrétní kroky pana ministra Dienstbiera? Přijde mi, že více než aby konal, mluví... děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.12.2014 12:29:18 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za konkrétní dotaz. Já se těžko mohu vyjádřit ke konkrétní práci ministra bez portfeje, který má na starosti celou vládní legislativu a dále lidská práva. Pracoval i na služebním zákoně a poté, co došlo k dohodě s opozicí a k úpravám zákona, rezignoval na tuto práci. Nemyslím si proto, že by měl málo práce. To, co já vyčítám jemu i jeho pracovníkům, jsou priority legislativních návrhů. Na rozdíl od řešení adopcí dětí homosexuálům a lesbičkám, je pro mne osobně prioritou zajištění spravedlnosti v exekucích či v sociální problematice. Nejde pouze o zajištění práv menšin, ale také o dodržování povinností těmito menšinami. Takže já bych kladl větší důraz na dodržování lidských práv daných platbnou ústavou naší země, řešil bych skutečnou integraci menšin do naší společnosti a změnil bych ve spolupráci s MPSV sociální podpory a fungování úřadů práce. Je nutno si uvědomit, že lidé očekávají jistou elementární spravedlnost v rozhodování úřadů a v návrzích zákonů a vyhlášek. Pokud vidí nespravedlnost, pak se nemůžeme divit různým xenofobním, rasistickým a nationalistickým náladám ve společnosti. Právě boj proti těmto náladám by měl být prioritou pana ministra.