Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.12.2014 14:32:16 - Jarda51

Pane poslanče Seďo..

Jste přesvědčen o tom, že vám voliči uvěří v příštích volbách? To jak se vyjadřujete k církevním restitucím vás dovede na úroveň ODS. Naše skupina, která čítá více jak členské základy politických stran a hnutí dohromady, dokázala, že paní Gajdůšková ve volbách do Senátu neuspoěla. Nebojíte se, že to ČSSD potká v krajských a senátních volbách v r.2016?. Jsme připraveni a věřte, že jak nás vláda Sobotky přehlíží, tak budeme reagovat. Co si o tom myslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.12.2014 16:18:26 - Ing. Antonín Seďa
 Na jakoukoli reakci v demokratické společnosti máte právo. Sice nevím, koho zastupujete a zda vás vláda přehlíží či nikoliv, ale jedna věc je členská základna ČSSD a druhou věcí je podpora ČSSD ve volbách. Osobně si nemyslím, že paní Gajdůšková prohrála kvůli církevním restitucím, protože tam se alespoň snažila. Sice bez úspěchu, ale snažila. Problém vidím spíše z depolitizace společnosti ve snaze oslabit demokraticky volené instituce. Máte pravdu v tom, že vždycky je problém, když politici nedrží své slovo a své sliby. Na druhou stranu je nutně objektivně posuzovat, zda mají tu politickou sílu, aby tyto své sliby splnili. A v případě církevních restitucí není pravdou, že je chtěla ČSSD zrušit, ale chtěla je omezit legislativně a také fiannčně. Dokonce původní návrh ČSSD z roku 1998 byl vytvořit zvláštní církevní fond k finacování církví a k opravě církevních památek. Politické hnutí ANO 2011 sice program nemá, ale přesto se před volbami vůči těmto restitucím vymezovalo. Na základě toho získalo velmi dobrý výsledek a dnes mlčí. Dokonce podpořilo KDU-ČSL, aby se otázka církevních restitucí nedostala do programového prohlášení vlády. Problém volebního výsledku je dán náladou ve společnosti, účastí voličů a kvalitou kandidátů. Přiznám se, že mám docela strach z voleb v roce 2016, ale to spíše ze dvou důvodů než z důvodu církevních restitucí. Tím prvním důvodem je stále vysoká popularita A.Babiše a jeho populistická politika, včetně oligarchizace a klientelismu jeho politiky. Tady sehrají negativní roli i jím vlastněná média. Tím druhým problémem jsou vnitrostranické problémy a nejednota ČSSD navenek. Protože platí, že sociální demokracii může porazit pouze sociální demokrat. Tohle se mimo jiné ukázalo v komunálních i senátních volbách.Závěrem pouze dodám, že já osobně jsem připraven spolupracovat s kýmkoliv, kdo to myslí s naší zemí a s našimi občany dobře.