Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.01.2015 14:24:03 - doby

rok 2015

Hodně jste se zde v posledních dnech vyjadřoval zejména k minulosti. Mě by zajímalo, co jste si jako ministr dal za předsevzetí pro tento rok? Resort má řadu problémů a mě by zajímalo, co ste si vytyčil jako svou prioritu, kterou, když neuspějete budete považovat za své selhání? Nemyslím to nijak zle, ale spíš se koukám dopředu než do minulosti a jsem přesvědčen, že každý by si měl nést následky za své činy. U politiků tuto vlastnost ale často postrádám. Vy nemáte ten pocit? Jinak Vám přeji šťastný a klidný nový rok

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.01.2015 22:59:42 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
pro letošní rok je jednou z priorit našeho ministerstva příprava novel některých zákonů, především památkového zákona a zákonů mediálních. Stručně vyjádřeno, za velmi důležité pokládám, aby vlastníci památek nebyli "trestáni" za to, že vlastní památkový objekt. A média veřejné služby zase nemohou soutěžit s komerčními stanicemi "jejich zbraněmi", protože to by byl jednak boj předem prohraný a jednak role veřejnoprávních médií je poněkud jiná.
Dále pokládám za prioritní zdárné pokračování rekonstrukce historické budovy Národního muzea a dobrou přípravu rekonstrukce Státní opery. Velmi důležité je rovněž i čerpání peněz z evropských fondů na opravy památek, což je výrazná finanční injekce, vedle peněz ze státního rozpočtu. Jedná se často o stamilióny korun, jako např. v případě současných projektů, hřebčína Kladruby, Lednického areálu nebo kláštera Teplá.
Aktuálním úkolem zůstává i zlepšení platové situace v našem resortu, v oblasti živého umění i památkové péče.
A chtěl bych rovněž zvýraznit "kulturu připomínání", jako jeden z důležitých prvků kultivace společenského povědomí. Památka lidí, kteří např. položili životy za naší svobodu v době válek nebo III. odboje, si to zaslouží. A jejich památníky jsou nedílnou součástí kulturního života naší země.
Svou spoluodpovědnost nejen za resort, který mi byl svěřen, ale i za politickou kulturu v České republice, si plně uvědomuji a souhlasím s Vámi, že je třeba si to neustále připomínat.
Děkuji za přání a vše dobré do nového roku přeji i já Vám.