ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.01.2015 13:33:52 - gabr-daniel

Islám

Taky si myslíte, že koupě kebabu nás přibližuje k burkám, a že máme chodit venčit psi a prasata před mešity? Váš kolega Šarapatka se už od těchto výroků, k nimž se váš předseda hlásí, byť není autor, distancoval. Co vy? Nemyslíte, že nás k nim a potencionálnímu nebezpečí přibližují spíš podobné výroky, kterými se podporuje nenávist ve společnosti?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.01.2015 16:13:16 - Martin Lank
Hezký den, děkuji za dotaz. Ne, nemyslím si, že by bojkot kebabu nebo procházky s prasátkem u mešit mohly vyřešit hrozbu radikálního islámu. Pevně věřím, že si to takto doslovně nemyslel ani autor textu, který předseda Okamura sdílel - a i Tomio řekl, že by tyto výroky osobně nepoužil, ovšem nechtěl text cenzurovat. Nebyl to ostatně žádný návod, jak je někdy prezentováno - jen úvaha, co může běžný člověk teoreticky dělat. Sám autor přiznal, že kebabem a prasátky chtěl vzbudit pozornost - na téma radikálního islamismu totiž napsal už desítky odborných a racionálních textů, ale všechny zůstaly bez povšimnutí. Bohužel to bylo, podle mého názoru, trochu nešťastné. Masivní medializace se totiž dočkaly právě jen ty výroky, které byly myšleny spíše s nadsázkou, ty rozumné zapadly, a celý problém radikálního islamismu to zlehčilo. Přitom jde o nesmírně závažné téma, které budeme muset, dříve či později, řešit - a je dobré být na to připravení. Takže jsem na jednu stranu rád, že se o tom mluví - jen nejsem úplně nadšený, že se o tom mluví takto.