Ing. Mgr. Irena Ropková

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.01.2015 16:16:08 - Horáková

Klinika

Co, pokud něco, uděláte pro za zachování squattu Klinika? A v jaké fázi je vyšetření poslední demonstrace, kde policisté brutálně zbili nevinného kluka?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2015 10:43:42 - Ing. Mgr. Irena Ropková

Dobrý den,

v průběhu března jsem se setkala se zástupkyní iniciativy Klinika, kdy jsem se dozvěděla o velmi nevýhodné smlouvě na výpůjčku objektu v Jeseniově ulici na Praze 3, na základě které může být Klinika v podstatě ze dne na den vyhozena, a to bez nároku na jakékoli kompenzace vynaložených prostředků na nové rozvody elektřiny a vody, výstavbu toalet apod. Měla jsem zájem situaci řešit a zatlačit na příslušné orgány, aby Klinice poskytly alespoň základní garance pro další provoz komunitního centra. Celá situace bohužel nabrala rychlý spád a v současnosti nemám žádné možnosti, jak do vývoje přímo zasahovat, jelikož hl. m. Praha ani MČ Praha 3 nejsou do věci zainteresované a zástupci Kliniky uzavřeli smlouvu pouze s ÚZSVM. Věc se tak řeší čistě na vládní úrovni.

Co se týče vyšetření demonstrace, jako představitelka samosprávy nemám žádnou možnost nahlížet do policejního spisu, ale věřím v nezávislé policejní prošetření.