Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.09.2011 15:51:56 - Věrka

Nedomnívám se, že by to bylo uvědomnělostí studentů.

Paní doktorko, co říkáte na fakt, že tolik studentů nedorazilo k reparátům? Jsou tak uvědomělí a zopakují si raději ročník, jak tvrdí pan ministr?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.10.2011 8:44:09 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

Vážená paní Věro,  nedomnívám se, že by to bylo uvědomnělostí studentů. Už v období konání řádných maturitních zkoušek bylo jasné, že státní maturity dostaly mnoho studentů do nezáviděníhodné situace, do které se přitom žáci dostali bez vlastního zavinění. Protože školy neznaly přesně podmínky maturity, nevěděli učitelé, na co se při výuce soustředit a co pak bude u zkoušek nutné znát. Teď je otázkou, co budou neúspěšní maturanti dělat. Celá léta systém fungoval a rodiče věřili, že bude fungovat dál. Poslali děti studovat na střední školy v dobré víře, i když jejich děti neměly studijní předpoklady. Je nepochybné, že učivo budou muset studenti dohnat před opakováním zkoušky, což za prázdniny nemusí být reálné.
 
S pozdravem  Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA, poslankyně PČR

předsedkyně Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu PS PČR