Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.01.2015 21:38:33 - viktor.hamsik

"Reálné nebezpečí pro Česko nevidím"

"Reálné nebezpečí pro Česko nevidím"
"Dlouhodobě také v Eropě není pozorováno riziko od nově příchozích muslimských imigrantů"

Pane Zlatuško, k tomu prvnímu: To, že to nevidíte, je bohužel katastrofa, kterou jednou řádně "ocení" až vaše děti. K tomu druhému: Je to naprosto exemplární případ toho, jak materiál vzniklý v teple kanceláře někdo jiný v teple kanceláře rázem vydává za fakta. Zkoušel jste se někdy zamyslet nad tím, zda místo čtení zpráv s informační hodnotou nula, by nebylo lepší zvednout zadek a jet se zeptat původních starousedlíků např. z Marseille nebo z mnoha a mnoha jiných evropských (původně) měst, co si myslí o blábolu, že "dlouhodobě v Eropě není pozorováno riziko od nově příchozích muslimských imigrantů" ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.01.2015 14:07:56 - Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.
Riziko od zločinců je něco jiného než riziko od věřilcích, nota bene před terorem utíkajících. Breivik není muslim, a vzpomeňte co udělal. Ahmed, teroristy zabitý policista, oproti tomu muslim byl. 
Slyšel jste někdy o vraždě spáchané Čechem? Byla by důvodem nás všechny preventivně zavřít do vězení?
Teroristický útok v Paříži je neomluvitelný a netolerovatelný. Není ale možné činit paušální odsudek jakéhokoli náboženství, v tom bych připomněl slova papeže Františka: "To [že by teroristické činy mohly bylt důvodem odporu proti islámu jako náboženství,] prostě nemůžete tvrdit, stejně jako nemůžete prohlašovat, že jsou všichni křesťané fundamentalisté. Máme jich (fundamentalistů) také svůj díl. Každé náboženství takové malé skupiny má."