Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2015 8:56:25 - RudolfRout

Kdy dojde v resortu obrany k reorganizaci?

Hezký den, chtěl jsem se zeptat a vy se můžete dnes zeptat při představování nového NGŠ, kdy dojde konečně k zásadní reorganizaci GŠ a MO a voj. školství? Vždyť MO má cca 21 tisíc vojáků a bojovníků je cca 5 tisíc. Co se změnilo....na školství ani nehrábli, GŠ tj. hodně přes tisícovku úředníků ve vyšších důstojnických hodnostech + další na MO. Jo na MO vyrobil ministr neskutečné množství náměstků atd., atd. Občané budou platit a platit. Ministra jako každého jeho předchůdce si dobře úředníci a generálové MO zpracovali.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2015 11:30:39 - Ing. Antonín Seďa
 Hezký den,
ve své podstatě máte pravdu. V současné době se stále ještě zpracovává Koncepce rozvoje AČR (KVAČR) a myslel jsem si, že ji včera projednáme. Ministr obrany ji opětovně odložil a tak se k ní zřejmě vrátíme v březnu. Jinak těch reorganizací na můj vkus již proběhlo hodně, naposledy k 1.1.2014, ale podle mého názoru a zřejmě se svým názorem nejsem sám, všechny proběhlé reorganizace neřešily základní problémy MO, a to je dvoukolejnost řízení AČR, velká byrokracie, nezodpovědnost za rozhodnutí, nízký počet VzP, vysoký věk VzP apod. O těch problémech sám píšete. Novela zákona o vojácích z povolání, tak jak byla předkložena, měla řešit řadu z těchto problémů, ale podle mého názoru je neřeší. Já jsem dlouhodobým kritikem takovýchto nekoncepčních a nic neřešících postupů, které ve svěm důsledku zakrývají zodpovědnost konkrétních lidí v resortu. Ale jinak s Vámi nemohu souhlasit v tom, že občané budou pouze platit a platit. Zajištění bezpečnosti a obrany země vždy něco stojí a je otázkou efektivity vynakládaných prodtředků, kolik že to daňové poplatníky nakonec vyjde. Je to i o koncepčním akvizičním procesu a o tom, aby se nakupovala ta technika a výzbroj, kterou AČR opravdu ke zvýšení svých schopností potřebuje. Já věřím, že se nějaké systémopvé změny postupně nastavují, ale zřejmě to ještě zabere více času, než je potřebné.