Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.01.2015 16:10:20 - krissus

Pěkný den pane ministře.

Každá vražda by měla být odsouzena a potrestána. Je se ale ptám. Není zavraždění 40 nevinných děti a těhotných matek americkým bezpilotním letadlem také bezohledná vražda a teror? Neměli by být viníci potrestáni mezinárodním tribunálem? Jak se pane ministře díváte na vrahy Mašíny, kterým dal pan Topolánek vyznamenání?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2015 21:35:07 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
násilí není nikdy dobrým způsobem k řešení konfliktů. Zastávám názor, že je třeba nejprve vyčerpat všechny nenásilné prostředky, teprve potom nastává čas na prostředky násilné. To je bohužel realita světa, v němž žijeme. A navíc nikdy svět jiný nebyl.
Např. pokusy o likvidaci Adolfa Hitlera spadají přesně do této kategorie. Ano, lidský život je třeba chránit. Právě proto, aby lidské životy byly uchráněny, je někdy třeba sáhnout i k prostředkům, které útočníka života zbaví.
K Vaší poslední otázce se stavím tak, že zločinný byl především režim, nikoli ti, kdo proti němu bojovali. Konkrétní způsob tohoto boje bych však za příklad nedával.