Martina Dlabajová

  • ANO 2011
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2015 13:58:05 - Gribrotová

studium

Hodně se zabýváte různými druhy a výhodami pro studenty. Mě by zajímalo, jak probíhala vaše studentská léta. Kde a co jste studovala? Nebo ještě studujete? Vypadáte mladě :)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.01.2015 15:57:36 - Martina Dlabajová
 Dobrý den, především děkuji za zajímavý dotaz. Studenty a mladé lidi obecně podporuji, neboť v nich vidím perspektivu a budoucnost pro celou Evropu. Již během studentských let se rozhoduje o jejich budoucím pracovním uplatnění. Proto je také zaměstnanost mladých má priorita v rámci Výboru pro zaměstnanost a sociální věci a  proto jsem se rozhodla vytvořit projekt motivačních stáží PročByNe? (www.procbyne.eu).Vystudovala jsem Gymnázium Zlín-Lesní čtvrť a po ukončení střední školy mě touha poznávat jiné země a učit se nové jazyky přivedla až do italské Padovy. Na zdejší univerzitě jsem vystudovala politické vědy se specializací na Evropskou unii. Již během studií v Itálii jsem založila svou první firmu a začala podnikat. Mám tedy vlastní zkušenosti s prací při studiu i s hledáním podnikatelských příležitostí. I když to někdy bylo hodně těžké, nebála jsem se přijímat nové výzvy a jít naplno do všeho, čemu jsem se věnovala.I to je důvod, proč jsem přesvědčena, že již během studií je v mladých lidech důležité podporovat jejich touhu dosahovat svých cílů, nikoliv je nechat  jen pasivně čekat, co jim budoucnost (a stát ve formě dávek) přichystá. Práce při studiu a získávání zkušeností může být rozhodující výhodou na trhu práce. Zvláště bych doporučila mladým lidem, aby se nebáli jít na zkušenou i mimo svůj rodný kraj či zemi. Evropská pracovní o studijní mobilita je jednou z cest, jak uspět. Možností cestovat, studovat či pracovat v zahraničí je dnes mnoho a lidé se jen musí naučit tyto možnosti využívat a nebát se nových zkušeností.S pozdravemMartina Dlabajová