Mgr. Nina Nováková

  • KDU-ČSL
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2015 14:47:16 - Kusáková

inkluze ve školství

„Vůbec se mi to nelíbí a jsem proti. Sloučení handicapovaných dětí s těmi nehandicapovanými je neštěstí pro obě skupiny. Děti jsou daleko šťastnější, když jsou zasazeny do rovnocenné komunity,“ řekl prezident republiky podle serveru idnes.cz. Co vy na to a jak byste inkluzi ve školství řešila Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2015 13:21:00 - Mgr. Nina Nováková
Vážená paní Kusáková, víme, že u nás v Čechách máme tendenci dělat všechno "ode zdi ke zdi", neboli všechno trochu (na papíře) přeháníme. Současná novela umožňuje velkou pestrost a s citlivým přístupem bychom mohli vytvořit dobrý model.Můžeme mít v rámci jedné školy speciální skupiny a třídy, můžeme mít oba vzdělávací programy, jen potřebujeme zabezpečit personální zajištění (bude to mít i dobrý dopad na zaměstnanost). Máme děti, které se rozvinou lépe ve třídách hlavního proudu a jiné potřebují péči v malých skupinách.Nesmíme tvrdit, že všichni mají stejné předpoklady, mnohým bychom dávali laťku tam, kam nemohou dosáhnout a odsoudili bychom je k trvalému pocitu neúspěšnosti. Zároveň se ale musíme pokusit, aby děti byly při vhodných příležitostech pohromadě (volné chvíle, výchovy – hudební, výtvarná, tělesná). Tak je to přece i v životě.Je to složité – na první pohled – pouze organizačně. Pokud bychom nedokázali vyčlenit penize na tak důležitou věc, bude to ostuda.Na čem nám má záležet víc, než na dětech. S úctou a přáním všeho dobrého Nina Nováková