PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.01.2015 15:21:57 - Motto-motto

To si děláte srandu?

http://zpravy.idnes.cz/evropska-unie-prirucka-falesna-svatba-dx6-/zahranicni.aspx

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.01.2015 18:47:01 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
O existenci příručky jsem se dozvěděl až z vašeho dotazu. Obávám se, že jste se nechal ovlivnit novinovým článkem, resp zavádějícím titulkem, a s jejím obsahem jste se vůbec neseznámil. Jedná se o pouhý pracovní dokument a je k dispozici na internetu:  http://ec.europa.eu/justice/citizen/files/swd_2014_284_en.pdf

Brožura je kompilací praxe jednotlivých zemí EU, jak rozpoznat fingované sňatky. Vztahuje se na případy, kdy je cizinec občanem země, vůči níž EU uplatňuje vízovou povinnost. Jejím cílem je rozpoznat fiktivní sňatky, které účelově obcházejí zákon. Nežádoucí migrace je od vyvraždění redakce Charlie Hebdo tématem číslo 1, a proto nerozumím vašemu rozhořčení, když ji chce EU v souladu se zákony omezit.



Fingované sňatky jsou pro některé migranty cestou do EU, ale EU včetně médií si nevšímají alarmujícího faktu, že některé členské země nabízejí pasy pro lidi z nečlenských zemí. Například v Maďarsku stačí, když se občan Ukrajiny, Srbska nebo jiné země prohlásí za Maďara, a na základě svého prohlášení dostane pas, který mu umožňuje cestovat po zemích EU. Totéž Rumunsko (asi polovina lidí z Moldávie má rumunský pas). 



Jsem rád, že jste svou otázku položil právě tímto způsobem.  Vypadá to, že patříte mezi lidi, které média milují, tedy lidi ovlivnitelné a manipulovatelné. Naše média cíleně popuzují proti EU dlouhé roky a jejich úsilí je úspěšné-  nízká účast voličů v posledních eurovolbách a výrazná změna k horšímu ve vnímání Evropského parlamentu i Evropské unie hovoří za vše.