Mgr. Bc. Pavla Golasowská, DiS.

  • KDU-ČSL
  • Moravskoslezský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.01.2015 10:16:10 - RP

sociální služby

V návaznosti na vaši odpověď by mě zajímalo.
1, co říkáte na případ dětí, které odebrala sociálka v Norsku
2, proč jsou u nás sociální služby tak podfinacované a pomůže, když peníze nyní budou rozdělovat kraje?
3, Zajímalo by mě, proč je u nás tak komplikované si osvojit dítě a zda plánuje s tím něco dělat?
4, Jak se stavíte ke kvótám. Nemyslíte, že neřeší problém, že ženy za stejnou práci dostanou méně peněz?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2015 17:50:38 - Mgr. Bc. Pavla Golasowská, DiS.

 Dobrý den,

1. Odebírání dětí z rodiny je krajním řešením a je jedno, zda se jedná o děti v Norsku nebo v kterékoliv jiné zemi. V případě norských dětí, které jsou odloučeny od matky již několik let přesto, že se neprokázalo žádné zneužívání dětí, je tato situace tragédií pro obě strany. Nedokážu posoudit, zda česká strana udělala vše proto, aby byly děti matce vráceny, doufám, že se tak nyní děje díky medializaci této kauzy.

2. Podfinancování sociálních služeb je dlouhodobé a dotace na sociální služby byly až do r. 2014 v gesci MPSV, nyní tato záležitost přejde na kraje, které mají financovat zejména ty služby, které budou podporovat obce. Zda výše finanční podpory ze strany krajů bude dostatečná, nedokážu zatím posoudit, to ukáže čas. Problémem spíš zůstává, že zejména neziskové organizace ani na začátku roku nevědí, jaký finanční obnos jim bude na daný rok na provoz služeb poskytnut.

3. Chci věřit, že se to děje proto, aby byla pro dítě vybrána nejvhodnější rodina a zda se nějak zkrátí délka procesu adopce nevím.

4. Myslím si, že za stejně kvalitní odvedenou páci by měl být člověk ohodnocen ve stejné finanční výši bez ohledu na to, zda je muž či žena.

S pozdravem Pavla Golasowská