Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.11.2011 11:53:42 - Božena G.

Návrh KSČM konkuruje našemu

Pane poslanče, prý jste návrh na zdanění majetku v případě nedoložení příjmů ukradli komunistům. Je to pravda? Sami jste prý zákon dříve ve třetím čtení potopili. Proč? Děkuji za odpověď a mnoho štěstí při prosazování

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.02.2012 9:17:25 - Mgr. Bohuslav Sobotka
V tomto volebním období jsme novelu předložili znova. Považujeme náš návrh za dobrý, proto jsme se pro něj snažili najít podporu u všech ostatních parlamentních stran. Je nezcizitelným právem každé parlamentní strany, včetně KSČM, aby předložila vlastní návrhy zákonů, i když v tomto případě konkuruje návrh KSČM našemu. Pravicová většina v Poslanecké sněmovně však návrhy z dílen opozičních stran automaticky neguje, byť v tomto případě přímo odpovídá vládnímu programovému prohlášení v kapitole o potírání korupce. Něco jiného je však vypouštění prázdných prohlášení do médií, jak to dělají např. Věci veřejné, nebo ODS a něco jiného jsou skutečné činy, které by korupci zamezily.