Mgr. Tomáš Chalupa

Praha 6; volby do PS: č. 9
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.11.2011 14:04:59 - Betinka

Re: komise pro životní prostředí

Pane ministře, co říkáte na závěry komise pro životní prostředí- Akademie věd,jež představila nové výsledky výzkumu vlivu znečištěného ovzduší na zdravotní stav populace v regionu Ostravska, který ukazuje zvýšenou nemocnost dětí předškolního věku, zvýšené riziko vzniku asthma bronchiale u dětí a zvýšenou kardiovaskulární úmrtnost? Bude přijímat nějaká opatření? A pokud ano kdy? Děkuji Vám za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2012 20:36:34 - Mgr. Tomáš Chalupa

Dobrý den,

problematika zdraví náleží do kompetence Ministerstva zdravotnictví. Proto jsme o zhodnocení a komentář výsledků zpracovaných týmem z Akademie věd České republiky požádali Ministerstvo zdravotnictví. Dále jsme Ministerstvo zdravotnictví žádali o zvážení realizace projektu, který by se dlouhodobě zabýval dopady špatné kvality ovzduší na lidské zdraví. 

Ministerstvo životního prostředí si špatnou kvalitu ovzduší v Moravskoslezském kraji samozřejmě uvědomuje a situaci řeší v plném rozsahu svých kompetencí pomocí legislativních a koncepčních nástrojů. Mimochodem, právě ministra zdravotnictví jsem pozval na 3.dubna do Moravskoslezského kraje, kde se v Českém Těšíně uskuteční další zasedání pracovní skupiny MSK, které předsedám. Věřím, že i z tohoto jednání vzejdou výsledky.

s úctou

Tomáš Chalupa