Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.12.2011 10:14:29 - mykeš

ČSSD a TOP09 nemají vizi pro Evropu

To, že se pan Schwarzenberg a Sobotka shodli na pomoci EU, považujete za důkaz jejich neumětelství, kdy podle Vás chtějí zlikvidovat ČR. Nebude ale na jejich slovech něco pravda? Přeci jen se u nás moc nevidí shoda mezi vládou a opozicí. Děkuji za odpověď a s tím, že pan Schwarzenberg by neměl být prezident, souhlasím.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.01.2013 15:35:34 - Ing. Jan Zahradil

Dobrý den,

Problém je, že jak ČSSD, tak Kalouskova TOP09 nemají ve skutečnosti, žádný program nebo vizi pro to, jak by měla EU vypadat v 21. století. Oni se v pohodlnosti uchylují k plavbě s hlavním proudem, který dokola recykluje 60 let staré idey federální EU. TOP09 proto, že ta evropská politika u nich vlastně nikoho nezajímá a důležitější pro Kalouska je vytyčit si vlivové sféry na domácí půdě. Já se opravdu nebráním nějaké formě solidarity mezi členskými státy, např. formou kohezních fondů, ale ta solidarizace dluhů s tím nemá nic společného, ostatně všechny členské státy i EU jako taková se zavázaly, že k tomu nikdy nedojde, když Euro zakládaly. Nakolik se takové sliby plní, teď můžete posoudit sám.