prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.

Tento profil není senátorem V. Hamplem aktivně používán.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2015 4:33:36 - Zdeněk V.

Uprchlíci 2

Dobrý den, čtenář Vlado Ohromný se vás zeptal, kolik uprchlíků může podle vás Česko přijmout, a vy jste mu odpověděl "Myslím, že kdyby chtělo, mohlo by docela dost." Prosím o upřesnění, kolik lidí je podle vás "docela dost" (tisíce, desetitisíce, statisíce?), a taky se chci zeptat, jestli svou odpověď považujete za adekvátní. Víte, já osobně očekávám od člověka s třemi akademickými tituly mnohem fundovanější názor. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.01.2015 14:44:58 - prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.
Mám akademické tituly z fyziologie, to s tím nemá mnoho společného. Tady jde přece o ochotu společně něco udělat pro lidi ve velmi vážné nouzi. Tuto ochotu nyní v ČR moc nevnímám. S čísly si musí poradit odborníci, to já opravdu nejsem. Současné počty uprchlíků v ČR jsou, pokud vím, velmi nízké a ve srovnání třeba s Německem (při přepočtu na obyvatele) skoro zanedbatelné. Takže by to šlo zvýšit třeba několikanásobně. Jenže jde taky o to, že zrovna k nám se uprchlíci moc nehrnou, už vůbec ne natrvalo. To je pro nás docela užitečné zrcadlo.