Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2015 19:12:51 - Putin

Máme profesionílní armádu

V podstatě armádu žoldnéřů. Tou se stala v okamžiku, kdy byla v rámci sil NATO nasazena mimo území členských zemí NATO. Pokud plukovník Obrtel svou práci odvedl, nota bene v nějaké kvalitě, proč by měl vracet svůj plat, nebo jeho součást? Drtivá většina poslanců nedosahuje ani jeho výkonu a troufnu si říct, že ani jeho kvality. A vrátil některý z nich byť jednu korunu? Podívejte se, v jaké kvalitě přijímáte zákony. Často se s novým zákonem ještě nestačí seznámit veřejnost a už se mluví o jeho novele. V Čechách platí, že drzé čelo je lepší, než poplužní dvůr. Na vás, paní poslankyně, to platí ve dvojnásobné míře!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.02.2015 11:40:06 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

vstup do NATO považuji za jeden z nejvýznamnějších milníků našich novodobých dějin, ale myslím, že se v tom neshodneme. K případu podplukovníka Obrtela se již nebudu vracet, svůj postoj jsem zde opakovaně vysvětlila. Srovnání s výkony poslanců považuji za nelogické, neboť poslanci nenabývají svůj mandát z vlastní vůle, ale především z vůle voličů, kterým jsou ze své práce odpovědní a kteří, pokud jsou nespokojeni, mají možnost napříště volit jinak nebo se sami voleb zúčastnit coby kandidáti. Vzhledem k tomu, že jsem opakovaně uspěla jak ve volbách do Poslanecké sněmovny, tak ve volbách komunálních, domnívám se, že se nemám za co stydět.