Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.01.2015 10:03:09 - Lulek z Bystřice

ochrana dětí

Chalánková chce navrhnout zrušení pěstounské péče a současně i Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí. Co vy na to? A souhlasíte, že zmíněný úřad selhal v případu řešení problémů s norskou sociálkou? A jak vlastně samotnou kauzu vnímáte? Podle mě by měl stát udělat víc

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.02.2015 18:57:46 - Mgr. Jana Pastuchová

Dobrý den,

vše není tak černé, jak se na první pohled může zdát. Nebudu se vyjadřovat, jak některé záležitosti kolegyně Chalánková myslí nebo nemyslí. Já osobně považuji Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí za instituci, jejíž činnost smysl určitě má. Přestože to může občas vypadat, že se utápí v byrokracii, není příliš otevřená a třeba v kauze dětí Michalákových vystupuje nejednoznačně. Řeší i mnoho dalších případů, o kterých česká veřejnost nemá tušení, a to i z jiných úhlů pohledu než nabízí média. Náplní práce tohoto úřadu totiž není předvádět svoji práci v médiích, ale především tyto případy, které jsou velice citlivé, řešit ve prospěch dětí.

K samotné kauze dětí Michalákových se stavím neutrálně. Na jedné straně mi přístup norských úřadů přijde velice tvrdý až krutý, na straně druhé si nejsem jistá, že rodina dětí hraje s českými úřady i s českou veřejností fér hru a poskytuje všechny informace. Věřím však, že se díky iniciativě české vlády posune celá kauza kupředu, a to zdůrazňuji, ve prospěch chlapců, nikoliv politiků, kteří se díky tomuto smutnému příběhu denně ukazují v médiích. Snad to už nebude trvat dlouho.

A na závěr ještě jedna odpověď, rušení pěstounské péče v ČR je podle mého názoru absolutní nesmysl.

S úctou,
JP