Mgr. Bc. Pavla Golasowská, DiS.

  • KDU-ČSL
  • Moravskoslezský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.01.2015 10:03:20 - Lulek z Bystřice

ochrana dětí

Chalánková chce navrhnout zrušení pěstounské péče a současně i Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí. Co vy na to? A souhlasíte, že zmíněný úřad selhal v případu řešení problémů s norskou sociálkou? A jak vlastně samotnou kauzu vnímáte? Podle mě by měl stát udělat víc

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.01.2015 11:35:34 - Mgr. Bc. Pavla Golasowská, DiS.

 Dobrý den,

dle mého názoru je pěstounská péče na přechodnou dobu nešťastným řešením a myslím si, že naše společnost na ni není dostatečně připravena, nemáme dostatek kvalitních pěstounů. Navíc si myslím, že tato možnost není v zájmu dětí, jsou v rodinách pouze na dobu max. 1 roku a pak jdou dál, hrozí zde trauma z přetrhání navázaných kontaktů mezi dětmi a pěstouny. Co se týká Úřadu mezinárodně právní ochrany dětí tak si myslím, že v dnešní době, kdy je velká migrace a spousta dětí žije v zahraničí, je jeho existence velmi významná. Jak moc se tento úřad zasadil v kauze norských dětí mi není známo, tudíž tuto záležitost nedokážu posoudit. Nicméně odloučení dětí od matky resp. od rodičů je vždy velkým traumatem pro obě strany a v případě malých dětí tato dlouhá doba odloučení od rodičů i mezi sebou navzájem bohužel hraje proti nim.

S úctou Pavla Golasowská