MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.01.2015 11:53:32 - Kysilková Adéla

volby

Vím, že opakovaně říkáte, že nejste ve vedení strany a možná proto jste si zachoval ještě pokoru k nám voličům. Proč vám píši. Soud uznal, že jste v Olomouci uzavřeli kandidátky nezákonně...Neměli by být nové volby? Proč se o tom mlčí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.01.2015 9:37:17 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážená paní (slečno),

o případu podrobnosti neznám, je mi líto. Očekával bych však, že odpověď na Vaši otázku by mohl dát právě soud.

Ale dovolím si malou poznámku. Vždy po volbách se chvíli diskutuje, jak zlepšit či změnit náš tradiční volební systém. Přitom vyjma voleb do senátu a hlavy státu by plně dostačovalo, aby konečné místo na kandidátce (tedy zvolení) se určovalo podle skutečného počtu získaných preferenčních hlasů. Bez jakýchkoliv přepočtů na procenta z celkově odevzdaných! Bylo by to nejen spravedlivé a podle přání voličů. Ale stranické sekretariáty či jiné zájmové skupiny by tak přišly o možnost ovlivňovat pořadí na “volitelné” a pouhé “volební křoví”. Bylo by po intrikách.

Ostatně právě proto to takto jednoduše asi dosud nejde. Ono se prostě nechce. Škoda. Pak by se možná nemusel ani řešit případ jako v Olomouci.

S úctou  jk