ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.01.2015 19:52:55 - Markéta Hrubá

nařízení z EU

,,Ze všech stran se na nás valí čím dál více nařízení, příkazů, regulací a státních pravidel, které nenápadným, ale o to zákeřnějším způsobem zbavují každého z nás osobních svobod a možností samostatně rozhodovat o svém životě.“ Můj dotaz zní, co si v tomto směru myslíte o EU a jejich směrnicích a nařízeních, kterými často paralyzuje normální život? Jako když například zrušila klasické žárovky či vytváří nesmyslné normy pro různé potraviny, zeleninu a ovoce

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.02.2015 11:34:11 - Ivo Valenta
Vážená paní Hrubá,

souhlasím s Vámi, že je Evropská unie původcem mnoha nesmyslných regulací, které zbytečně svazují svobodu lidí i podnikatelských subjektů. Bohužel se současně domnívám, že mnohá z těchto nařízení často přejímáme naprosto bez rozmyslu a dodržujeme je striktněji, než je nutné. Nejsem odpůrcem našeho členství v Evropské unii. Naopak, spolupráci jednotlivých zemí považuji v mnoha směrech za velmi prospěšnou a klíčovou. Na druhé straně je však nutné, aby byly jednotlivé procesy realizovány nejen na základě vůle "unijních" úředníků, ale především v souladu s potřebami jednotlivých států a zejména občanů, což se v současné době bohužel ne vždy děje.

Ivo Valenta