Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.02.2015 21:00:33 - Jara56

Pane ministře

dobrý večer. Můžete jako poslanci dostat objektivní informace o skutečném adresátovi tanků, BVP, munice a náhradních dílů v celkovém objemu třech letů největšího dopravního letounu světa Mrija, z nichž značná část byla údajně vyvezena z muničního skladu ve Vrběticích? Je to skutečně Afrika? Vím, že je k dispozici soupis výrobních a motorových čísel vyvážené techniky. Budete jako pposlanci sledovat, zda se neobjeví na Ukrajině? Nemá dar MO Ukrajině sloužit jako trochu primitivní kouřová clona zakrývající tuto obří dodávku firem Excaliber, STV GROUP a dalších?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.02.2015 14:43:47 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Podle mých informací skutečně letoun An-225 Mrija ukrajinské proviénience provedl dodávku těžké vojenské techniky firmy Excalibur. Firma dostala vývozní povolení od MPO k vývozu do Nigérie pro tamní armádu. Jedná se o tanky a další těžkou techniku. Není mě známo, zda dodávka obsahuje i munici. Nevím, kdo a za jakým účelem provádí tuto primitivní propagandu, ale já nemám důvod nevěřit státním orgánům.Jako poslanec PS PČR a jako člen příslušného podvíboru se rozhodně na tento obchod zeptám příslušného dozorujícho úřadu. Co se týká munice uskladněné v muničních skladech ve Vrběticích, pak jak orgány činné v trestním řízení, tak příslušný dozorový orgán dělají soupisy uskladněné munice a vojenského materiálu a tento budou porovnávat se seznami dříve obdrženými. Nedomnívám se, že by dodávka těžké techniky do Nigérie měla mít co dočinění s municí uskladněnou ve Vrběticích. Ale rozhodně budu nadále sledovat tuto vyvážející se techniku i vlastní vyskladnění muničních skladů z Vrbětic.