Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.02.2015 14:09:18 - pucmelouch

Dobrá den.

Co pane poslanče říkáte na článek v dnešních PL s názvem Šlechta mezi politiky: Miliony tečou do Kalouskovy TOP 09 z dozorčích rad.Odpověď typu dělají to i ostatní strany neberu.Vždyť vaše strana je podle Kalouska cnost sama,nebo se mýlím?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.02.2015 9:27:20 - Ing. František Laudát
Do TOP 09 žádné milióny z firem netečou. Všechny dary schvalujeme transparentně a jsou zveřejňovány. Každá strana bojuje ve svých řadách s lidmi, kteří nejdou sloužit veřejnosti, ale vydělat si v různých komunálních firmách. Bohužel, každý se projeví jaký opravdu je, až když se v nějaké pozici usadí. Ze své kariéry znám jen málo lidí, kteří moc unesli. Problém je dnes spíše v komunální a krajské sféře. Na úrovni státu je to už vyřešeno, pokud se týká poslanců,  na krajské a komunální úrovni nikoli. Podívejte se na Hnutí ANO, jak všude dává své lidi. Kdyby to alespoň byli odborníci. Pravý opak je většinou pravda. Cestu vidím spíše v omezování komunálního socialismu.

Problém ale zase je, že outsorsing byl místo úspor ve veřejném sektoru používán k tunelování financí a majetku. Ale čím více budou obce podnikat, tím více bude tato sféra přitahovat neschopné politiky, kteří se zvolením stávají „kvalitními“ manažery. Problémem je, že dnes je pozice v komunální firmě skoro vstupenkou do basy. Zadarmo to nikdo riskovat nechce. A teď poraďte, kde najít solidní kompromis.