RNDr. Jitka Seitlová

  • KDU-ČSL
  • Přerov
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.02.2015 16:29:13 - Emili

ubytovny

Myslíte, že vládní novela zákona o ubytovnách je dostačující nebo je třeba podle vás přijmout i tvrdší opatření a jestli ano, které?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2015 12:12:45 - RNDr. Jitka Seitlová
Myslím si, že novela zákona o ubytovnách je pouze prvním krokem k nápravě současného stavu. Současně však sdílím i určité obavy o její funkčnosti, které se v souvislosti s jejím přijetím v debatách objevily. Nejde o tvrdší systém, ale o systém funkční a efektivní. Myslím, že na případu lazaretu, který jsem zveřejnila, se jasně prokázala nedostatečná provázanost systému zdravotní a sociální péče. Nejsem si jista, zda je to jenom otázka zákonů, myslím, že jde spíš o koordinaci a odstranění rezortismu a vůli k lepší spolupráci.  Jsem rozhodnutá celý případ detailně analyzovat z důvodu identifikace slabých míst v právních předpisech (například pokud se týká otázky opatrovnictví) a být s těmito zkušenostmi nápomocna ministerstvu práce a sociálních věcí, které nyní připravuje novelu zákona o sociálních službách.